בפוסט הזה אני רוצה לדבר איתכם על שיטות שיעזרו לכם להתייעל בהפקת החתונה שלכם. אתם תלמדו את הגישה הנכונה ביותר לארגון החתונה שתחסוך לכם המון זמן על פגישות מיותרות, נסיעות והתרוצצות שלא מובילה לשום מקום, מוציאה מכם לחץ ועצבים וכמובן לא מעט כסף.

אחשוף בפניכם 2 צעדים שיעזרו לכם לסגור את הספקים האיכותיים, אגלה לכם נוסחה לבניית תקציב לחתונה, תקבלו ממני טיפים חשובים לחיסכון בכסף ובזמן, טיפ שיקל עליכם בכאבי הראש וטיפים חשובים למיקוח עם הספקים.

רגע לפני שנעבור לדבר על השיטות והגישה היעילה לארגון החתונה הייתי רוצה לשתף אתכם בסיבה שגרמה לי לכתוב את הפוסט הזה למרות שבדרך כלל בבלוג שלנו אנחנו מדברים על צילום חתונות ולא על הפקה במלואה.

לפני כמה ימים התפרסם מחקר על חתונות שאומר שככל שהזוג ישקיע יותר כסף בחתונה שלהם כך הסיכוי לגירושין גדול יותר. המחקר פורסם על ידי אנדרו פרנסיס והוגו מיאלון מהפקולטה לכלכלה באוניברסיטת אמורי באטלנטה. אם זה מעניין אתכם הנה הקישור למחקר באתר כלכליסט.

אבל זה לא העניין… בעקבות המחקר הגעתי איכשהו לכתבות ש"עוזרות" לזוגות בהפקת החתונה ונותנות "טיפים" לחסכון באירוע ופשוט נדהמתי.

קודם כל שמתי לב שהאינטרנט מוצף בכתבות בסגנון "איך לחסוך כסף בהפקת חתונה" יש עשרות אם לא מאות ואלפים של כתבות בנושא (ראיתי את זה גם בעבר, פשוט לא התייחסתי כל כך).

רוצים לשמוע את האמת?

רוב הטיפים שהם נותנים שם התיישנו מלפני כמה שנים טובות וזה בסדר כי יש כתבות שנכתבו לפני מלא זמן או שפשוט נותנים לכם טיפים שלא ממש שווים משהו.

עברתי על מאמר אחד ועל עוד מאמר ועל עוד אחד ומשהו לא הסתדר לי בראש כי אדם שבא מענף האירועים לא יכול לכתוב כל כך הרבה שטויות. אז התחלתי להתעניין מי הם אותם הכותבים. סדרה של כמה מאמרים בנושא החסכון בחתונות נכתבה על ידי "מומחה באימון וייעוץ כלכלי למשפחות ולעסקים" או הכי גרוע שהכתבות נכתבות על ידי עורכי מדור חדשות של האתרים הגדולים. אני בטוח שאם הייתי ממשיך לשוטט אי שם בתוצאות החיפוש בגוגל הייתי מוצא עוד המון כאלה.

השאלה שלי פשוטה מאוד:

על סמך מה מומחה באימון וייעוץ כלכלי מבסס את הטיפים שהוא נותן? הפקת חתונה זה לא דף עם מספרים… זה תהליך שיש בו המון רגש ולמה בכלל אני אמור להקשיב לעצות של בן אדם שלא בא מהתחום ומבסס את הטיפים שלו על ידע שאין לא? זה כמו שאני אחליט ביום בהיר אחד לכתוב כתבה על משהו שאני לא מבין בו דבר כמו טיפים לאכילה נכונה או טיפים לעיצוב שיער. בשורה התחתונה – בן אדם שאין לו סמכותיות בתחום לא צריך לתת לי עצות על התחום.

בואו ננפץ כמה מיתוסים שרצים ברחבי האינטרנט:

  1. חתונות חורף זולות יותר – חתונה מושקעת תהיה יקרה גם בקיץ וגם בחורף. מקומות וספקים איכותיים מבוקשים גם בקיץ וגם בחורף.
  2. לחכות לתאריכים פחות מבוקשים – תאריכים פחות מבוקשים אלה הם תאריכים שבהם אסור להתחתן מבחינת ההלכה היהודית כמו התקופה של בין המצרים וספירת העומר. זה טיפ שאינו רלוונטי למרבית הזוגות שנישאים בארץ ושרוצים להתחתן לפי ההלכה.
  3. לסגור חתונה בדקה ה 90פה קיימות 2 אופציות:
    אופציה ראשונה: היא להפיק חתונה עד חודש – חודש וחצי ואז לנסות לסגור את כולם בזול יותר בטענה שגם ככה זה יום פנוי אצלם. כאן אתם לוקחים בחשבון שאתם מתפשרים על מה שיש כי רוב הסיכויים שלא תוכלו לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה שזה גם לחכות לדקה ה 90 וגם לסגור את המקום שרציתם וגם את הספקים שרציתם.
    אופציה שנייה: לצערנו קורה לפעמים שזוג מחליט לבטל את החתונה ממש בסמוך לתאריך האירוע אם זה עקב הפרידה של הזוג או מוות במשפחה. כאן אתם עוזרים לזוג לא להפסיד המון כסף (מקדמות, התחייבויות בחוזים וכד'). ממש לפני כמה ימים קיבלתי פנייה מכלה שכמעט סגרה תאריך לעוד חצי שנה אבל אז היא ראתה פוסט בפייסבוק על זוג שביטלו את החתונה ומחפשים זוג שיחליף אותם כדי לא לשלם לאולם את הקנס על הביטול. אז הם סגרו לעוד חודש וחצי וכל הצדדים יצאו מרוצים. האולם – שבסופו של דבר יש להם אירוע באותו היום. הזוג שביטל – לא היה צריך לשלם קנס. והזוג שסגר – הרוויח מזה שקודם כל הוא עזר לזוג שביטל ובנוסף גם יצא לו דיל טוב.

אלו יגרמו לכם לחכות ל"קומבינה". אם אתם רוצים לחכות לקומבינה או להזדמנות שתגיע אני לא יכול למנוע מכם לעשות את זה אבל אם אתם מעוניינים לשמוע על שיטות נכונות ופרקטיות יותר אז… בואו ניגש לעניין!

איך מחשבים תקציב לחתונה?

אני אתן לכם נוסחה פשוטה לחישוב של תקציב לחתונה ובהמשך אכתוב פוסט שלם בנושא כי יש המון על מה לדבר והמון טיפים לתת. בינתיים נסתפק בזה…

צ'ק ממוצע X כמות מוזמנים שיגיעו בוודאות + חסכון עצמי + מתנה מהמשפחות מקרבה ראשונה = תקציב

איך בודקים צ'ק ממוצע? אם היו כבר חתונות במשפחה אז זה הכי קל, פשוט תשאלו. אם לא, תשאלו חברים\מכרים שהתחתנו מה סכום הממוצע שקיבלו, תוכלו גם לשאול בפורומים וכאלה.

יש גם סקר שבוצע על ידי חברת TRI עבור "גלובס" והוא באמת מעולה. אתם יכולים להסתמך על הנתוניתם שלו בלי שום בעיה. תקראו את הסקר (אגב יש שם גם וידאו):

לגבי חסכון עצמי, אתם חייבים כי אתם בכל מקום ולכל ספק גם צריכים לשלם מקדמות.

דוגמא לחישוב תקציב:

350 ש"ח * 400 + 20.000 ש"ח + 25.000 ש"ח = 185.000 ש"ח

התקציב שלכם הוא 185.000 ש"ח. כל שקל מעבר תצטרכו להוסיף אקסטרה מהכיס שלכם.

אז מה הם 2 הצעדים הבטוחים לסגירת ספקים איכותיים לחתונה?

צעד מס' 1: שיעורי בית

חברים, אני יודע שאני לא מגלה לכם את אמריקה אבל יש היום אינטרנט והוא איתנו 24/7. בשנת 2012 התפרסמה באתר "מאקו" כתבה: למה לעזאזל צלם גובה 10.000 שקל לחתונה? כתבה נוראית לטעמי שנכתבה, כפי שמאקו טוענים, על ידי כלה, דבר שמטריד אפילו יותר…

 

כל הכתבה היא זועמת על כל ענף החתונות ומספרת שכל דבר לא מצא חן בעיניה אבל זו לא הנקודה… בכתבה היא כועסת על זה שיש ספקים שמסרבים מסיבות כאלה או אחרות לתת הצעת מחיר בטלפון.

זה נכון, יש ספקים שמסרבים לתת הצעת מחיר בטלפון (בעיקר אולמות וגני אירועים) אבל זה לא אומר שאי אפשר לגלות מהו המחיר המשוער שאותו הספק דורש.

רגע לפני שנקפוץ ישירות לקטע המעניין, תענו לעצמכם על השאלה הבאה: כמה זמן וכסף תשקיעו ב 10 פגישות? בערך משהו כמו 1000 ש"ח ואפילו יותר על נסיעות, פגישות בבתי קפה, חניות.. אה כן ועוד כשעתיים וחצי – שלוש שעות זמן על כל פגישה (זמני נסיעות והפגישה עצמה).

באתר מתחתנים למען מתחתנים (mit4mit) ישנם לא מעט זוגות שכותבים את המחיר ששילמו לאותו הספק שעבדו עימו. יש לא מעט קבוצות של מאורסים ומאורסות בפייסבוק בהם תוכלו לשאול זוגות אחרים שכבר התחתנו באותו המקום או שכרו את השירותים של אותו הספק כמה הם שילמו. בפוסט 4 מקורות אמינים לקבלת חוות דעת אמיתית על צלמים לחתונה תמצאו את הקישורים לכל הקבוצות המובילות בפייסבוק ולאתרי המלצות מובילים.

מעבר לזה – שתי מערכות ההמלצות על ספקים לחתונה הגדולות בארץ מקשרות את ההמלצה ישירות לפרופיל האישי בפייסבוק של החתן או הכלה כך שתמיד תוכלו ליצור קשר ישיר עם בני הזוג ולשאול אותם כל דבר.

ככה נראית למשל מערכת ההמלצות של WedReviews – ניתן להקליק על התמונה וזה מעביר אתכם לפייסבוק האישי של החתן או הכלה…

בקיצור, יש מלא דרכים לקבל אינדיקציה עוד לפני שיוצאים מהבית.

טיפ לחיסכון בזמן מס' 1: אין שום סיבה הגיונית ליצור קשר עם צלם, די ג'יי או כל ספק אחר עוד לפני שסגרתם תאריך ומקום לחתונה. זה בזבוז של הזמן שלכם. אז ראיתם עבודות, התרשמתם, המחיר מתאים, השיחה זרמה ומה? מתקשרים בעוד חודש – חודשיים והתאריך כבר תפוס..

מתי כן צריך להתחיל עם ספקים לפני סגירת מקום ותאריך? כשאתם ממש נעולים על צלם מסויים או על די ג'יי מסויים אז תוכלו לסגור תאריך לאירוע על בסיס תאריך פנוי אצל אחד מהספקים בתיאום מראש.

חשוב לי לציין שהגישה לסגירת מקום היא שונה מהגישה לסגירת ספקים.

בראש ובראשונה אתם מתחילים עם בחירת המקום. את המקום הפוטנציאלי לחתונה אתם בוחרים בהתחשב למיקום הגאוגרפי בו תרצו לקיים את החתונה. עושים סקר מקדים שמשלב בתוכו התחשבות למקום האידאלי שהייתם רוצים להתחתן בו ולסכום שתהיו מוכנים להשקיע עבורו בהתאם לתקציב שלכם.

המטרה שלכם להגיע לעמק השווה בין "המקום המושלם" לתקציב וליצור רשימה של 4 – 5 מקומות שאותם תלכו לראות.

טיפ חשוב לחיסכון בכסף: הגעתם למקום בהמלצה של מישהו וכבר יש לכם "מידע מודיעיני" לגבי המחירים? תיקחו בחשבון שזה אמור להיות אמיתי, אחרת זה פשוט לא יעבוד. אתם אמורים לדעת את שם הזוג, תאריך האירוע וכמה הם שילמו. תוכלו להשתמש במידע הזה בשלב המיקוח על המחיר מול מנהל המכירות באולם או בגן אירועים.

 

הערה חשובה: ברוב המקומות אחרי הסגירה יציעו לכם לקחת ספקים מהרשימה. לגבי קבלת "רשימת מומלצים" מאולם או גן בו תרצו להתחתן כבר דיברתי באחד הפוסטים הקודמים וחשפתי את כל האמת שעומדת מאחורי העניין אז אין צורך לחזור על זה שוב, פשוט תקראו את הפוסט הזה אם בא לכם לדעת את האמת מאחורי הקלעים או שתראו את הוידאו הזה (הוא משקף את הכל בצורה הכי טובה שיש)…

עם הספקים הכל הרבה יותר קל. קבלו תבנית מצויינת לשיחת טלפון, מייל או הודעת פייסבוק שתוכלו פשוט לשלוח לצלמים או לדי-ג'ייס או כל אחד מספקים האחרים שהתרשמתם מהם.

זה נראה ככה אבל אתם יכולים להיות יצירתיים ולשחק עם זה…

היי [כאן תכניסו את שם הספק או החברה],

הגעתי אליך [דרך שבאמצעותה הגעתם לאותו הספק] ואני חייב להגיד שמאוד התרשמתי מ [משהו מפרגן באמת, תציינו נקודה שאהבתם]

אנחנו נשמח מאוד להיפגש איתך לגבי החתונה שלנו שתתקיים ב [תאריך] ב [מקום – לא חובה]. אשמח אם קודם כל תוכל לומר לי אם אתה פנוי בתאריך הזה..

מה שכן, אני הייתי רוצה לקבל ממך הצעת מחיר… אפילו משוערת\סדר גודל (לא תופס אותך במילה) כי אני מבין ויודע שאתה מספיק עסוק ולא הייתי רוצה לבזבז את זמנך על פגישה ואז בסוף לגלות שאנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לקחת אותך מהבחינה התקציבית ולהתבאס…

תודה מראש על התשובה שלך!

[שמות הזוג]

כמה הערות חשובות: התשובה שתקבלו תלויה באופן הפנייה שלכם, תאמינו לי שהרבה יותר כיף לתת מענה לזוג מעריך ומפרגן מאשר לזוג שמתקשר וישר אומר "היי, כמה עולה צילום חתונה?". דבר נוסף וחשוב אפילו יותר, אם בסוף תסגרו עם אותו הספק הוא יזכור לאורך כל הדרך שהייתם ממש חמודים מהשיחה הראשונה וירצה לתת לכם מעצמו מעל ומעבר.

דוגמא לפנייה כזו שנשלח לדי ג'יי:

היי אופיר,

הגענו אליך דרך עמוד הפייסבוק שלך ואני חייב להגיד שמאוד התרשמתי מהסרטונים שראיתי! כיף גדול לראות שבכל סרטון רחבת הריקודים פשוט מפוצצת וכולם רוקדים.

אנחנו נשמח מאוד להיפגש איתך לגבי החתונה שלנו שתתקיים ב 16.10.2015. אשמח אם קודם כל תוכל להגיד לי אם אתה פנוי.

מה שכן, אני הייתי רוצה לקבל ממך הצעת מחיר… אפילו משוערת\סדר גודל (לא תופס אותך במילה) כי אני מבין ויודע שאתה מספיק עסוק ולא הייתי רוצה לבזבז את זמנך על פגישה ואז בסוף לגלות שאנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו לקחת אותך מבחינה התקציבית ולהתבאס…

תודה מראש על התשובה שלך!

דנה ועומרי.

אם הגעתם לספק ואתם כבר יודעים את המחירים שלו אז אתם לא חייבים עכשיו לשאול אותו שוב, אתם יכולים ישר לתאם פגישה. כמובן בהתחשב בכך שהמידע על המחיר שבידכם הינו רלוונטי ולא מיושן לפי חתונה שהייתה לפני 5 שנים. המחירים משתנים בכל בכל דבר.

צעד מס' 2: פגישות עם הספקים

אז אחרי שכבר יש בידכם את הרשימה של המקומות והספקים שאהבתם ושהם גם עומדים בטווח התקציב שלכם הגיע הזמן לתאם פגישות

טיפ לחיסכון בזמן מס' 2: תרכזו את הפגישות! אל תתחילו לסבך את העניינים, הכל מאוד מאוד פשוט. תבחרו לעצמכם שבוע שבו אתם רוצים לעשות את הפגישות(בהתחלה עם המקומות), תתקשרו לכל המקומות שמעניינים אתכם ותבקשו שיתנו לכם את כל האופציות לפגישות בשבוע בין תאריך X לתאריך Y. לפני הכל אם יש לכם תאריך מועדף אז תשאלו אם הוא פנוי, אם כן אז תשאלו באיזה ימים ושעות אפשר להגיע להתרשם ותרשמו לעצמכם ותגידו להם שתחזרו אליהם לתיאום מדוייק בהקדם (כמה שיותר מהר, יותר טוב. זה לא אמור לקחת יותר משעה כל הסיפור הזה). מומלץ גם לשאול כמה זמן הפגישה כדי שתוכלו לבנות לו"ז מסודר. יש? מעולה… עכשיו מתחילים להצליב את הנתונים שקיבלתם לפי כל הפרמטרים, תבנו לעצמכם לו"ז שלפיו תסעו לפגישות ומיד תחזרו לכל המקומות לסגור פגישה. אחרי שיהיה לכם מקום ותאריך את אותו הדבר תעשו עם הספקים, אני ממליץ שלב אחרי שלב. שבוע אחד סוגרים די ג'יי, שבוע אחר צלם לחתונה וכד'. אל תנסו לסיים את הכל בשבוע, אתם תתחילו להרגיש לחץ והראש שלכם יהיה עמוס.

טיפ חשוב שיוריד מכם לחץ וכאבי ראש: תלמדו להגיד לא למי שלא מתאים! באופן חד משמעי, זה לא קשה… אתם תגיעו למצב שתיפגשו עם 4 סלוני כלות, 4 די ג'ייס, 4 צלמים ועוד ועוד. אחרי הפגישה תבטיחו לכולם לתת תשובה בזמן הקרוב וברגע ההחלטה לחזור לכולם ולהגיד "תודה רבה על הכל, סגרנו עם מישהו אחר".. אם לא תעשו כך אתם עלולים לקבל מהם טלפונים (כי כולם רוצים תשובה) ואז תרגישו שרודפים אחריכם ואז תשלפו תירוצים כמו "אני לא יכול לדבר עכשיו" וכל מיני כאלה. קשה לכם להגיד "לא" בטלפון? תשלחו הודעה… היי, ספק יקר, שמחתי להכיר אך החלטנו לסגור עם מישהו אחר. תודה רבה על הכל. יכול מאוד להיות שיבקשו מכם פידבק וזה בסדר להגיד את האמת, אתם תצאו גדולים כי תעזרו לאותו הספק להשתפר לפעם הבאה. תזכרו ש"לא" זו גם תשובה ותאמינו לי שיכבדו את התשובה שלכם ואף אחד לא יבוא אליכם הביתה לסגור חשבון בגלל שאמרת לו לא.

טיפ סופר חשוב למיקוח עם הספקים: אין בעיה בלהתמקח ולבקש הנחה וכד' אך חשוב שתבינו שלכל דבר יש גישה. אם תראו לספק שאתם ממש ממש אהבתם אותו והדבר היחידי שמפריד בינכם זו הנחה קטנה ואתם תגידו לו את זה אז תאמינו לי שרוב הספקים יבואו לקראתכם… אם תבואו בגישה של "אתה תעשה לי מחיר!!! הבנת?" אז לא תקבלו שום הטבה מספק שמכבד את עצמו. אתם לא אמורים להגיע למצב שהגדרתם לעצמכם תקציב של 5.000 ש"ח לצילום חתונה ואז הגעתם לפגישה של מישהו שידעתם שהמחיר שהוא מבקש הוא למשל 11.000 ש"ח ומנסים לקבל 50% הנחה, חבל על הזמן שלכם כי זה לא יקרה.

טיפ סופר חשוב למיקוח עם הספקים מס' 2: אם החלטתם להתמקח על המחיר לא כי אתם צריכים את זה אלא בשיטת "מקסימום זה יצליח" ואז חשבתם שבסוף החתונה תצ'פרו את אותו הספק באיזה טיפ אז עדיף שפשוט לא תעשו את זה. להראות לאורך כל הדרך שמה שמעניין אתכם זה הספק ושאתם סוגרים איתו בכיף ייתן לו המון אנגריות לעשות עבורכם מעל ומעבר… ככה זה עובד "תדרשו פחות, תקבלו יותר"… העבודה בתחום הזה היא מול אנשים ולא מול מכונות, ככה זה עובד.

סיכום

מי שאין לו כסף משלם יותר… סורי אבל זו עובדה. זוגות מאבדים את הקו בין דברים שהם חייבים בחתונה שלהם לבין מותרות. הם מנסים לחסוך על ספקים עיקריים ואז משכירים רכב יוקרתי בכמה אלפי שקלים.

כתבתי את הפוסט הזה בשביל לגרום לכם לחשוב מחוץ לקופסא, כדי שתבינו שאם תעשו את הכל בצורה מסודרת אז תוכלו לחסוך איפה שצריך לחסוך מבלי להתפשר על האיכות וגם לא להתחיל את חיי הזוגיות עם מינוס בבנק.

אם יש לכם שאלות אז אתם מוזמנים לכתוב לנו כאן בתגובות ואשמח לענות לכל אחד באופן אישי!

שיהיה המון בהצלחה בהפקת החתונה ושנפגש רק בשמחות 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *