matching-expectations-with-the-wedding-photographer

צלמי חתונות הם הספקים היחידים שנמצאים עם הזוג לא רק ביום החתונה אלא גם לפני והרבה אחרי האירוע. כמו כן זה ידוע שצלמים הם היחידים שדואגים להקפאת הזיכרונות מהיום המאושר בחיי כל זוג ולכן אין מקום לטעויות בבחירת צלמים מקצועיים לחתונה שלכם.

כדי שהכל יעבור לצד הטוב ביותר וכדי שתהיו מרוצים מהצלם שבחרתם וכמובן מתוצאה הסופית (תמונות, סרט, אלבומי חתונה מעוצבים וכד') שתקבלו זה לא מספיק רק לסגור עם צלם שאהבתם את העבודות שלו ולא מספיק שתהיה ביניכם כימיה טובה (הכנו רשימת שאלות שחייבים לשאול את הצלם לפני הסגירה, היא תעזור לכם בבחירה וסגירת צלם)… מעבר לזה חשוב מאוד שיהיה ביניכם תיאום ציפיות מלא, אחרת יכולות להיות נקודות שלא יצאו לפועל בדיוק כמו שרציתם.

ענף הצילום מתפתח מיום ליום ויחד איתו מתפתחת הנישה של צילום חתונות שלא עומדת במקום, משתדרגת ומתפתחת מיום ליום. כמו כן יש דברים טרנדיים שבאים, הולכים ומשתנים… לכן קורה שהמון שזוגות מסתכלים על מה שהיה בחתונה של זוגות אחרים שהם מכירים ולוקחים את התוכן שהיה אצלם כמובן מאליו.

חשוב להבין שאין שום דבר מובן מאליו והאחריות לביצוע תיאום ציפיות קפדני מוטלת על הכתפיים של שני הצדדים. בפוסט זה אעבור אתכם על הנקודות העיקריות שיש לשים לב אליהן כדאי שלא יהיו אי הבנות כי לא תוכלו להחזיר את הגלגל לאחור.

בואו נעבור על 5 נקודות חשובות שחשוב שתתייחסו אליהם כשאתם עושים תיאום ציפיות עם הצלם שלכם:

1. צילומי הכנות ביום החתונה

Preparations

לפני הכל חשוב מאוד שתתייעצו עם הצלם שלכם לגבי המסלול שאתם הולכים לעבור ביום החתונה, חשוב שהצלם ידע מראש את המרחק בין מקום ההכנות למקום האירוע.

אתם בטח שואלים "איך זה בדיוק קשור לתיאום ציפיות?" התשובה היא פשוטה מאוד… ככל שזמן הנסיעה גדל כך כמות התמונות יורדת כי הנסיעה תבוא על חשבון הצילומים שלכם. אם הצלם שלכם מקצועי ומקום ההכנות נמצא רחוק ממקום החתונה זה ידליק אצלו נורה אדומה והוא יגיד לכם על זה.

את האמת שהנושא הזה כואב מאוד כי לא פעם ולא פעמיים (לצערנו אפילו לא עשר פעם) שאמרנו לזוגות לא לעשות את הטעות הזאת והיא חוזרת על עצמה לעיתים קרובות מאוד, אתם מוזמנים לקרוא את הפוסט איך לתכנן את לוח הזמנים ביום החתונה בו נתתי דוגמה לאחד המקרים האמיתיים שקרה ולהבין מה ההשלכות של זה, כמו כן נתתי פתרון מושלם והסבר מלא למה שאתם צריכים לעשות במקרה כזה.

בשורה תחתונה… ישבתם עם הצלם, התרשמתם ממנו ומהעבודות שלו אך קרה מצב שכל הצילומים הצטמצמו לחצי שעה של זמן בגלל העיכוב בסלון הכלות ועוד נסיעה ארוכה ופקקים אז אל תצפו לקבל כמות תמונות שווה ל 3 שעות צילום.

2. צילומי חוץ ביום החתונה

Outdoor תדברו עם הצלם על מקומות שהייתם רוצים להצטלם בהם, תספרו לו על מקומות שאתם לא רוצים ולא אוהבים, זה לא חייב להיות לוקיישן ספציפי אלא אתם פשוט יכולים לשתף את הצלם במה שאתם אוהבים (טבע, מקומות סגורים, עתיקות וכד') והוא כבר ידע להתאים לכם לוקיישן לצילומים ביום החתונה שתתחברו אליו וכל זה כמובן בהתחשב למה שדיברנו בסעיף הקודם על מקום ההכנות והנסיעה למקום החתונה.

אם יש משהו שמפריע ומציק לכם תשתפו את הצלם שלכם, משהו ששמעתם מזוגות אחרים שהפריע להם… הייתם מלווים של זוגות אחרים ביום חתונתם וראיתם משהו שלא נראה לכם תעלו את זה בפני הצלם שלכם, תסירו את הספק. אגב גם אם קורה משהו ביום החתונה ואתם לא מרגישים עם זה בנוח, למשל הצלם יותר מידיי מביים אתכם וזה מאוד מציק אז אל תשמרו בבטן ותשתפו אותו וזה יעשה רק טוב… לא צריך לשמור דברים בבטן ואז להתפוצץ.

3. אופי הצילום בקבלת פנים

Reception

הורים של החתן והכלה עומדים בקבלת הפנים ומקבלים את האורחים… בעבר זה היה חובה ומובן מאליו שזה מה שאמור היה להיות באירוע.. היום זה ממש לא ככה. יש כמה אפשרויות שונות להתנהלות בקבלת פנים…

Reception (2)

האפשרות הראשונה היא ממש "של פעם". נניח שההורים התעקשו לעמוד בקבלת הפנים ולקבל את האורחים. עם זאת אין שום סיבה הגיונית להציב 2 צלמים שיעמדו בצורה סטטית ויצלמו כל אחד שנכנס, מיליון ואחת נשיקות ומיליון לחיצות ידיים.. שלא נדבר על הוידאו (מתי בפעם האחרונה מישהו באמת צפה בחתונה בחלק של הכניסה בקבלת הפנים?).

במקום להעמיד צלמים ולקבע אותם בנקודה אחת כדי לצלם תמונות ווידאו שלא באמת יעניין אתכם לראות אחרי זה תנו להם לעשות את העבודה שלהם בקבלת פנים ולתפוס רגעים אמיתיים, רגעים מעניינים.

Reception (3)

תיאום ציפיות בנושא הזה חייב להיות בין הצלם לזוג ובין הזוג להורים כדי שלא יהיה מצב לא נעים ופתאום בחתונה ההורים יתחילו לנהל את העניינים כנגד מה שסוכם על ידכם עם הצלם שלכם.

4. צילום בשולחנות

בין האורחים שלכם נמצאים גם אנשים שלא קמים לרקוד, בעיקר אנשים מבוגרים. נהוג לעשות "סבב שולחנות" קצר יחד עם הצלם כדי שתקבלו תיעוד של כל האורחים שנכחו בחתונה. זו נקודה שהיא חשוב מכיוון שבמהלך האירוע הצלמים מתמקדים במה שקורה ברחבת הריקודים ואם אנשים לא קמים לרקוד אז הם פשוט לא יכנסו לחומר המצולם.

יכול להיות שאלה יהיו אנשים שבכלל לא תשימו לב שהם חסרים בתמונות ויכול להיות שאלו יהיו סבים וסבתות שכן חשובים לכם.

עוד משהו קטן, בצילומי המשפחות נהוג לעשות צילומי סטילס בלבד. אם מסיבה כזו או אחרת אתם רוצים גם וידאו אז חשוב שתגידו על כך לצלם שלכם.

5. הערות מיוחדות

באירועים מסוימים ישנם הפתעות, טקסים מיוחדים וכו'.. רצוי ליידע את הצלם שלכם בכל מה שהולך לקרות. לא כי הוא יפספס אלא כי הוא יידע מכך הוא יוכל להיערך בהתאם מבחינת תאורה, ניהול צוות וכדו'..

הערות מיוחדות לדוגמא: נוכחים בכניסה לחופה 4 שושבינים, יש הפרחת יונים/בלונים, יש טקס אינדיאני, ריקוד סלואו עם סבתא, הפתעה כלשהי וכדו').

Indian ceremony (2) Indian ceremony

סיכום

תיאום ציפיות הוא אחד הדברים החשובים שצריכים להיעשות לפני החתונה. לפעמים דברים לא מובנים וחשוב לשאול ולשאול.. קרו מצבים שצילמתי חתונות של חברים והם אמרו לי "תומר, אנחנו סומכים עליך" אבל אחרי זה הם לא הבינו למה לוקח לי חודש להביא להם את התמונות.. זה, כמובן, מצב לא נעים ולכן חשוב לעשות תיאום ציפיות מלא ולחתום על חוזה מפורט גם אם הצלם הוא חבר טוב שלכם. בנוסף – לעבור עם טופס אירוע מסודר בו יהיו כתובים שמות בני המשפחה הקרובים, זמנים של כל דבר ביום, מקומות, כתובות, מספרי טלפונים ובקשות מיוחדות להתנהלות באירוע.

אז עכשיו רכשתם עוד כלי שיכול לעזור לכם בדרך לחתונה..

שיהיה בהצלחה והמון מזל טוב 🙂

תומר אלמקייס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *