FEARS WHEN CHOOSING A WEDDING PHOTOGRAPHER

בפגישות עם זוגות עולות לא מעט שאלות המצביעות על חששות מצד הזוג. זה יכול להיות אי הנוחות מול המצלמה, החשש ל"חוסר פוטוגניות", חוסר בזמן לצילומים, חששות שרגעים יתפספסו ועוד.. אז נכון, החששות באים באופן טבעי לחלוטין והם מהווים מנגנון הגנה חשוב לאדם ולשאר בעלי החיים. ללא החששות שלנו אנו עלולים לעשות המון טעויות מיותרות. בפוסט זה אני אסכם בקצרה את החששות הגדולים וההגיוניים ביותר שנתקלתי בהם במהלך הזמן ואנסה ליישב אותם כך שלפגישה הראשונה שלכם תגיעו עם לפחות מחצית מהחששות שלכם.

1. חושבים שלא פוטוגניים

בינינו, אין באמת דבר כזה פוטוגניות. תיאור אדם כפוטוגני או לא הוא בעיני המתבונן בלבד. אנשים המוגדרים (או המגדירים את עצמם) פוטוגניים יודעים שהם נראים טוב יותר בדו מימד מאשר בתלת מימד. זה לא בהכרח נכון כי עם השנים הם למדו על עצמם (גם מבלי מודע) מהן זוויות הצילום והתאורה המחמיאות להם וזה מה שהם רואים כל הזמן. הפוטוגניות מתחילה אצלנו בראש. אם אנו מודעים אנו נפעל בהתאם. אם אנו לא מודעים אנו נמשיך לחשוב שאנחנו לא פוטוגניים. אם אנו נחשוב שאנו לא פוטוגניים זה מה שנשדר כלפי חוץ וזה מאוד (אבל מאוד) משפיע על התמונה וזה יהרוס יותר מאשר יתרום. אל תחשבו על זה ותתנו לאדם שצילם הרבה אנשים בחייו לעשות את מה שהוא יודע לעשות הכי טוב. תשתחררו ממחשבות שליליות.

ואל תנסו לעשות פוזות בנאליות כי אתם חושבים שזה פוטוגני. זה לא!

2. חוששים מהמצלמה / לא אוהבים להצטלם

החשש מהמצלמה נובע מסיבות שונות. מה אם אני לא נראה טוב היום? מה אם יתפסו אותי ברגע מביך? מה אם..? מה אם..? כשזה בראש שלכם זה גם יוצא החוצה. יש דברים שאי אפשר לשמור בפנים. אם לא נח לכם – הצלם מרגיש את זה וגם המצלמה ואין דרך שתוכל לתקן את ההרגשה הזו מהתמונה. נכון שיש אנשים שלא אוהבים להצטלם אבל שילמתם לא מעט כסף על צלם שיתעד עבורכם את היום הזה. ללא שיתוף הפעולה מצידכם לא נזכה להצלחה מרובה. אם יש לכם חשש דברו על זה עם הצלם שלכם, תגידו לו שאתם לא רוצים שיביים אתכם אלא ייתן לכם לזרום בטבעיות.

3. חוששים שלא יגידו לכם מה לעשות ושלא יביימו אתכם

"תומר, תהיה לך עבודה קשה איתנו" אומרים לי מדי פעם הזוגות. "אנחנו לא אוהבים להצטלם", "אנחנו לא יודעים להצטלם", "תצטרך להגיד לנו מה לעשות"… שתבינו דבר אחד. דוגמן צריך לדעת איך לעמוד מול מצלמה, שחקן גם. אתם כזוג לא צריכים מכיוון שאתם לא מוכרים כאן כלום ושום דבר ובטח שאתם לא משחקים תפקיד מסוים. אנחנו כצלמים נמצאים ביום הזה בעיקר כדי לתעד ולתפוס רגעים שישאירו מזכרת ולא כדי לצלם סרט קולנוע עלילתי ומבוים. תישארו טבעיים ואל תפחדו מזה שאתם לא יודעים. ממש כמו בפעם הראשונה שרקדתם במועדון. פשוט תזרמו עם הסיטואציה.

4. חוששים שהצילומים יהיו בנאליים מדי – רוצים להיות מקוריים

חשוב להבין ש"בנאלי" זו מילה יחסית. לאדם מסוים יכול להיחשב סגנון צילום מסוים כבנאלי ולאדם אחר לא. מה שחשוב יותר הוא לאיזה סגנון צילום אתם מתחברים. לפני שתחששו מזה שהצילומים שלכם יהיו בנאליים תראו עבודות של צלמים, תיחשפו לסגנונות צילום חתונות וכך תדעו מהו סגנון הצילום המועדף עליכם ליום החתונה.

5. חוששים שרגעים חשובים יתפספסו – רוצים שהכל יתועד

כמעט מכל זוג אני שומע על החשש הזה.. הרבה מוזמנים, גן אירועים גדול וכו'.. חשוב לי לציין שלפני הכל עומדות גם היכולות של הצלם שלכם ושל צוות הצילום הנלווה. היכולת לחיפוש תמידי אחר רגעים מיוחדים והיכולת לתפוס אותם בשבריר שנייה. מעבר לכך לכמות הצלמים יש השפעה רבה על הרגעים החשובים באירוע. צוות גדול לאירוע קטן יכול להזיק יותר מאשר להועיל. צוות קטן לאירוע גדול יכול להספיק אך אם תרצו קצת מעבר לבסיסי תצטרכו להגדיל את הצוות המצלם. לחצו כאן כדי לדעת כמה צלמים באמת אתם צריכים לחתונה.

 

6. חוששים מאי נוחות עם הצלמים – רוצים צוות זורם ואכפתי

אם החשש הזה עלה, כנראה שאיכפת לכם. העבודה עם הצלם שלכם צריכה להיעשות בלב שלם. בלי לבטים, דאגות ו/או חששות. חשוב מאוד שלפני פנייתכם לצלם תקראו המלצות עליו. בימינו קיימות דרכים רבות כדי למצוא צלמים מומלצים לחתונה. כשתגיעו לפגישה עם הצלם שלכם כבר תרגישו לבד אם יש חיבור או לא. רצוי לבוא עם רשימת שאלות שהכנתם מבעוד מועד כך שלא תשכחו לשאול משהו שרציתם (תוכלו למצוא אחת כזו בבלוג שלנו). בנוסף לאלו אני כמעט תמיד ממליץ לעשות צילומי טרום חתונה שבאופן אישי אני חושב שהם תורמים הרבה ליחסי צלם מצולם וכך ביום החתונה הכל קליל וזורם יותר. מה גם שתהיה לכם הזדמנות לראות תמונות שהצלם שלכם צילם אתכם לפני החתונה ולהעיר לו הערות אם יהיו כאלו. כדי להרחיב בנושא אתם מוזמנים לקרוא את הפוסט שמדבר על חשיבותם של צילומי הזוגיות לפני החתונה.

7. מפחדים שהגשת החומרים תיארך זמן רב – רוצים לקבל את הכל מהר

הרבה זוגות שמגיעים אליי יודעים כבר מראש שאני לא מוסר את החומרים מהר וזה מכיוון שהעבודה לא נעשית בקבלנות אך מדי פעם מגיעים אליי כאלו ששואלים "למה זה לוקח כל כך הרבה זמן?" ופעם אחת הייתה לי כלה שרצתה שאתן לה את התמונות בסוף האירוע על דיסק און קי.

צלם חתונות מקצועי לא ימסור את התמונות ביום האירוע. בטח שלא צילומי וידאו. לפני שהתמונות יגיעו אליכם הצלם יעשה להם בקרת איכות, סינונים ועיבודים במקרה הצורך. אם העניין הזה לא הוזכר בפגישה אל תהססו לשאול את הצלם לגבי זה. שום דבר אינו מובן מאליו. יש צלמים שלא יעשו סינון ועיבוד לתמונות ולכן יגישו לכם אותן ביום שלמחרת החתונה ויש כאלו שמשקיעים וימסרו לכם את התמונות חודשיים אחרי החתונה. תיאום ציפיות מלא עם צלם החתונות שלכם יחסוך לכם הרבה אי נעימויות.

8. חוששים שמשהו יחסר באירוע – מזמינים חבילה גדולה מדי

החשש הזה שמשהו יחסר באירוע גורם להרבה זוגות לשלם על יותר ממה שהם צריכים באמת. לכל תוכן בחבילה יש משמעות והוא עולה כסף וחבל שתשלמו עליו אם אתם לא באמת זקוקים לו. זוגות שרוצים מצלמת רחף לאירוע של 350 מוזמנים רק כי בן הדוד עשה – זו לא סיבה לוותר על 2000 שקלים. צלמים שונים יציעו לכם חבילות צילום חתונה שונות וכך אתם עלולים ללכת קצת לאיבוד.. תשאלו כל שאלה שעולה לכם לראש ואם אתם מרגישים ש"דוחפים" לכם יותר מדי תכנים לחבילה כנראה מדובר במפעל כלשהו ופחות בצלם חתונות.

סיכום

כמובן שיש עוד פחדים וחששות והדבר משתנה מזוג לזוג אך השתדלתי לאסוף עבורכם את החששות הנפוצים והרלוונטיים ביותר. חשש הוא דבר טבעי אבל הוא אמור לחלוף אחרי שתקבלו את התשובות שאתם צריכים. אל תתביישו לשאול, להעיר ולבקש. זה ימנע מכם המון התעסקויות ומחשבות שליליות. כנסו לבלוג צילום החתונות שלנו ותוכלו לקבל עוד המון טיפים שיעזרו לכם בהפקת החתונה ללא חששות, פחדים ודאגות.

מקווה שעזרתי לכם גם כאן.

ברכות,

תומר.

תומר אלמקייס

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *